A jó fizikum plusz pontot érhet az önéletrajzunkban is

Amikor elkerültem a szülővárosomból, Szolnokról az egyetemre, mindenki azt gondolta, hogy az életem sokkal bulisabban telik majd, mint itt vidéken. Erre mit csinálok egész nap? Tanulok és edzek! A családom is mindig mondja, hogy ha már a suli mellet kizárólag edzőterembe járok, legalább ott ismerkedhetnék, mint a legtöbb fiatal, ennyire kigyúrtan pedig valószínű, hogy még sikerem is lenne!

De hát nem értem, mi a baj ezzel. Végül is van hobbim, a sport pedig segít levezetni a feszültséget, egészségesebbé tesz, erősíti az akaraterőt, és időnként még a vereséget is segít megtanulni a helyén kezelni.

A nyári szünet idejére viszont visszatértem Szolnokra. Bár edzőterem itt is van, ebben az időszakban nekem főleg abból állt az erősítés, hogy segítettem nagyapámnak összepakolni a pincében. Itt nagyon jól jött a jó fizikum és erős izomzat, mivel rengeteg nehéz dobozt kellett ki-be pakolgatni. El is fáradtam rendesen a nap végére, és csurgott rólam a veríték!

Mivel jól végeztem a feladataimat, és úgyis épp ráértem, a nagyapám azt mondta nekem, hogy raktáros diákmunka szolnok városában is biztos akad bőven, érdemes lenne ebben a pár hétben némi tapasztalatot szereznem ilyen téren.

Diákmunka szolnok területén is van, az igaz. De hiába ismerik az emberek jobban egymást vidéken a kisebb közösségekben, átverések mindenhol előfordulhatnak. Ezért úgy voltam vele, hogy még ha alkalmi is a munka, szeretném, ha egy megbízható iskolaszövetkezet venne fel rá.

diákmunka szolnok

Az egyetemen hallottam, hogy nagyon dicsérték a topiwork.hu-t, ahol állítólag csak 1.000 Ft a tagsági díj, de azt sem kell kifizetni, mert automatikusan levonják, legalábbis valami ilyesmit hallottam. Ezért cserébe viszont korrekt munkaszerződést intéznek nekünk, és minden más adminisztrációs teendőben is segítséget nyújtanak számunkra. Van ügyfélszolgálatuk, ahol bármikor érdeklődhetünk nyitvatartási időben, ha elakadtunk valamivel.

Nem voltam biztos benne, hogy a topiwork.hu-n vannak-e Budapesten kívüli diákmunkák is, de aztán megláttam az oldalon, hogy település szerint is lehet keresni. Ez szerintem nagyon jó ötlet, mert sokan Budapesthez közel eső, kisebb településekről járnak be, nekik pedig előnyös lehet, ha azon a helyen dolgoznak, ahol az otthonuk is található. Illetve én is most éppen itt vagyok, némi kis zsebpénz pedig nem jönne rosszul. A lehetőségek tehát határtalanok, és mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

A legtöbb diák tisztában van vele, hogy nagyjából milyen helyen szeretne majd dolgozni, elvégre ezért is választottuk az adott szakot. A topiwork.hu mindenkit támogat abban, hogy kedvére válogasson az ajánlatok között különböző szempontok alapján, ugyanakkor arra is felhívja a figyelmünket, hogy egy céghez interjúkon keresztül tudunk bekerülni, ahol be kell bizonyítanunk, hogy a vállalat elvárásainak mi is meg tudunk majd felelni. Ehhez egyrészt érdemes alaposan végignéznünk az állások leírását, hogy tudjuk, milyen készségeinket érdemes kiemelni, a topiwork.hu blogjában pedig további tippeket olvashatunk azzal kapcsolatosan, hogy hogyan adjuk el magunkat eredményesen akár a pályázati anyagunkkal, akár akkor, amikor már sikerült személyes kapcsolatba kerülni a vállalattal.

Ezek után ki is is próbáltam a topiwork.hu oldalt. Hamarosan el is nyertem egy alkalmi raktáros állást. Nagyapám nagyon büszke volt rám, és megajándékozott egy kondibérlettel. Én viszont ezt eladtam, mivel biztos voltam benne, hogy ha fizikai munka végzésével töltöm a nyarat, a kondim ugyanúgy rendben lesz, de emellett még hasznos tapasztalatokat és némi extra bevételt is szerezhetek! A topiwork.hu-n úgyis folyamatosan frissülnek a hasonló ajánlatok!