A túlzott sportnak is lehetnek negatív hatásai

A feleségemnek és nekem a sport egy igazán fontos eleme az életünknek, hiszen az első találkozásunkat is ennek köszönhettük.

Kifejezetten mindenevőnek számítunk ezen a területen: járunk edzőterembe, hetente legalább háromszor eljárunk futni, és hétvégenként mindig elmegyünk biciklizni is, ha jó az idő. Télen a bringázást leginkább úszással szoktuk kiváltani.

Tudom, ez elég soknak tűnik, és az igazat megvallva valóban sok is! A munkánk mellett elég nehéz tartani ezt az iramot, de hát nekünk ez az életünk. Szeretnénk idősebb korunkban is formában maradni, amennyire az csak lehetséges.

Persze azért el kell fogadnunk azt is, hogy ahogy egyre korosodunk, úgy a fizikai teljesítményünk szépen lassan csökkeni fog. Ezért az utóbbi években már kicsit vissza is fogtuk magunkat. Most azt tervezzük a nejemmel, hogy az edzőtermek látogatását egy kicsit visszább vesszük, és a súlyzózás helyett inkább csak a kardiós testmozgásokat részesítjük majd előnyben. Ezzel szerintünk az egészségünkért is többet fogunk így tenni.

Vásároltunk most egy szobabiciklit is a napokban, így már télen is lesz lehetőségünk tekerni a pedált, ha arra vágyunk. Ez az egyik legjobb kalóriaégető módszer, ezt tapasztalatból mondhatom.

Persze nyáron és tavasszal eszünk ágában nincs otthon szobabiciklizni, hiszen azért még is csak jobb a szabadlevegőn tekerni. Különben is van két elég komoly versenybiciklink is, amiket vétek lenne nem kihasználni minden alkalommal, mikor az lehetséges.

Én a sok sportnak hála kifejezetten elégedettnek mondhatom magamat a testemmel kapcsolatban. A sok éves kitartás és elhivatottság azért megtette a hatását.

Számomra a feleségem is csodálatosan fest, azonban van valami, ami mostanában elkezdte zavarni. A sok mozgás miatt a testzsírja minimális, és emiatt nem elégedett a melleinek a méreteivel. Ez sok nővel előfordul, akik komolyabban veszik a sportot, mint az átlag. Elég csak megnézni a profi sportolókat, és rajtuk is jól látható ez a jelenség. Úgy tűnik, hogy a túlzott sportnak is meg vannak a hátrányai, főleg ha nőkről van szó. Engem ez persze nem zavar, de ettől függetlenül támogatom benne, hogy megoldást találjon erre a gondjára.

A feleségem végül is az interneten kezdte el a kutatást a különböző plasztikai sebészetek után. Végül a Kelemed Plasztika volt az, amelyről úgy érezte, hogy kiemelkedik a többi közül, így a választása is erre esett.

Már a Plasztika Info weboldala is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kialakuljon benne a bizalom az intézet iránt. Az egész internetes platform úgy lett megalkotva, hogy az már akkor megválaszolja a kérdéseit, mielőtt azok egyáltalán megfogalmazódtak volna benne.

A legelső dolog, amit átolvasott a weboldalon az az ott található blog. Itt rengeteg releváns információt tartalmazó cikket fel lehet fedezni, melyek segítségével könnyedén kaphatunk egy átfogó képet a plasztikai műtétek világáról. A feleségem alapvetően itt még bizonytalan volt egy ilyen műtétnek a tekintetében, de a blogon található írások már kezdték meggyőzni, hogy ez egy jó döntés lesz a részéről. Kifejezetten értékes volt a feleségem számára az egyik mellnagyobbításról szóló cikk, hiszen Ő is egy ilyen beavatkozásra készült. Ebben az írásban részletesen kitérnek arra, hogy műtétet megelőző félelmeket és kétségeket hogyan kell kezelni. A feleségem a cikk elolvasása után inkább már csak egy kellemes izgatottságot érzett ezzel a műtéttel kapcsolatban, ami mindenképpen egy komoly előrelépés. Ez a cikk egyébként kellő alapossággal kitért arra is, hogy a műtétet követő időszakban mire számíthatnak a páciensek.

A kedvesem végül rászánta magát és online jelentkezett egy konzultációra, amit a Plasztika Info online platformján kényelmesen és gyorsan megtehetett. Ehhez csupán néhány adatot volt szükséges megadnia, illetve ki kellett választania, hogy a két lehetséges helyszín közül melyikben szeretne majd megjelenni. A jelentkezés után nem telt el sok idő, és már hívták is a plasztikai sebészetről, hogy megbeszéljék a további részleteket.

Elvittem autóval a konzultáció helyszínére, és éreztem rajta, hogy egy kicsit azért még izgul, de miután visszatért a rendelőből láttam az arcán, hogy a korábbi érzését felváltotta az örömteli várakozás.

Amíg én vezettem hazafelé, elmesélt nekem mindent.

A konzultáció során egy alapos kivizsgálás történt, aminek az volt a célja, hogy kiderítsék, hogy a kedvesem számára milyen típusú mellnagyobbító műtétek a lehetségesek. Az egyik legmodernebb eljárás a saját zsírral történő feltöltés, de ez a feleségem esetében nem jöhetett szóba, mert ő nem rendelkezik megfelelő nagyságú zsírpárnákkal. Ez azonban nem jelentett akadályt ennek a plasztikai intézetnek, hiszen ők az implantátummal történő feltöltést is képesek profi módon elvégezni a szakértelműknek és a tapasztalatuknak köszönhetően.

A plasztikai sebészetet vezető orvos részletesen beszámolt a műtétnek a menetéről. Átbeszélték, hogy hogyan fog történni a vágás, amin keresztül majd az implantátum bejuttatásra fog kerülni. Az orvos a lehetséges implantátumokról is részletesen beszélt, és a lehető legjobbat ajánlotta a feleségem számára, aminek a nagy előnye, hogy a felszíne rendkívül finoman érdesített. A biztonsági tényezők szempontjából ez a típus jelenti a legjobb választást.

A weboldalon egyébként több olyan képet is láthatunk, melyek előtte-utána módszerrel mutatják be a korábbi pácienseken elért műtéti eredményeket. Ezek a fotók nagyban megerősítették a feleségemet abban, hogy ebből a célból nem is látogathatott volna el ennél megfelelőbb helyre.

A konzultáció során azt is meghatároztak, hogy hogyan fog majd kinézni a várható eredmény.

A feleségem műtétjét természetesen altatás alatt végezték el, így az egészből nem érzett semmit.

A beavatkozás teljesen komplikációmentesen zajlott le. Mikor elmentem a feleségemért, láttam rajta az örömet és a megkönnyebbülést. Természetesen a műtétet követő gyógyulást nagyon komolyan kell venni, amivel kapcsolatban megkaptuk a részéletes tudnivalókat is az orvostól.

A nejem kapott egy pántot és két darab kompressziós melltartót is, melyeknek a célja az volt, hogy a gyógyulást jobban elősegítsék.

A Plasztika Info weboldalán láthatjuk a műtétek árait is, de azt fontos tudni, hogy ezek némileg változhatnak, hiszen ezek nem rutin műtétek. Itt minden esetben figyelembe veszik a páciensek személyes adottságait, hiszen csak így érhető el a maximális eredmény. A konzultáció után természetesen mindig meg fogjuk kapni a pontos árat, ami mindent tartalmazni fog.

A gyógyulási időszak elteltével nyugodtan kijelenthetem, hogy a kedvesem teljeséggel elégedett az elért eredménnyel. Pontosan azt kapta, amit a konzultáció során előzetesen megbeszéltek.

Az elégedettség nem csak a feleségemre, de a többi páciensükre is igaz, akiktől sok véleményt van lehetőségünk olvasni a weboldalukon.

A fizetést több módon is lehetőségünk van elintézni. Fizethetünk készpénzben, átutalással, bankkártyával és egészségpénztáron keresztül is. A készpénzes fizetés egyébként nem csak forintban, de euróban is történhet.