Aktív sportolás esetén néha szükség van a gyógyászat eszközeire is

Az aktív sportolás (rendszeres kerékpározás formájában) már jó ideje fontos része az életemnek. Nem csak azért szeretem, mert jó formában tart. Hanem azért is, mert rendszert visz a napjaimba, és könnyebben elérhetővé teszi az “ép testben ép lélek” állapotot. Az ép test azonban néha pont a biciklizés miatt sérül meg. Továbbá a rendszeres sportoláshoz elengedhetetlen néhány olyan táplálékkiegészítő, ami segít abban, hogy sokáig tartható legyen a sportos életmód. Ezek miatt a dolgok miatt pedig a gyógyászat fontos velejárója az életemnek.

Ez sokáig azt jelentette, hogy havonta többször is el kellett szaladnom valamiért a patikába. Kezdetben nem volt ezzel bajom, hiszen pontosan tudtam, mire van szükségem, és néhány perc alatt megjártam az egész patika dolgot. A pandémiás időszakban azonban a néhány perces patikai ügyintézés kiegészült egy akár egy órás sorban állással, ami már annyira nem kedvemre való. Ezért elkezdtem olyan weboldalakat keresni, ahol online megvásárolhatom a szükséges gyógyászathoz kapcsolódó termékeket. A keresgélés során jutottam el a Prevenció Patika oldalára, a prevenciopatika.hu-ra.

Egy remek netes patika hogy többé ne kelljen sorbanállnod

A prevenciopatika.hu – ahogyan Ők nevezik – egy remek webpatika, ahol ugyanazt a kínálatot találjuk meg, amit egy rendes gyógyszertárban. Viszont lehetőségünk van az otthonunk kényelméből, sorbanállás nélkül megszerezni a számunkra szükséges, csak gyógyszertárban megvásárolható (természetesen vény nélkül kapható) termékeket.

A Prevenció Patika számára fontos, hogy a gyógyászat nem csak bizonyos kialakult panaszok kezelését jelenti. Hanem az egészség megőrzésére, fenntartására irányuló cselekvéseket is. Ezért kínálatukban a panaszok kezelésére alkalmazható gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök mellett kaphatók különböző egészséges életmódhoz szükséges vitaminok és az egészségmegőrzést (is) segítő segédeszközök (pl. vérnyomásmérő).

A prevenciopatika.hu kínálata nagyon széles, azonban az eligazodást átlátható, részletes keresést megengedő kategóriarendszer segíti. Illetve szabadszavas keresőfelületet is használhatunk, ha pontosan tudjuk, hogy mire van szükségünk.

Sportolóként külön szimpatikus a webshopban, hogy az “Életmód” alkategórián beül külön menüpontban találhatók meg azok a gyógyászat körébe tartozó termékek, amelyekre egy aktív sportolónak szüksége lehet.

Gyógyászat minden mennyiségben

A prevenciopatika.hu oldalon saját alkategóriát kapott a “Gyógyászat” címszó. Erre a kategóriára kattintva további tizenöt kisebb kategóriát találunk, amelyek segítségével hamar megtalálhatjuk a nekünk éppen kellő terméket. Az alkategóriák a következők:

 • allergia,
 • betegápolási eszközök,
 • bőrgyógyászathoz kapcsolódó termékek,
 • emésztőrendszeri problémák,
 • fájdalomcsillapítás,
 • fogászati készítmények,
 • fülészeti panaszok,
 • gyógyászati segédeszközök,
 • homeopátia,
 • idegrendszeri panaszok,
 • láz, megfázás,
 • szemészeti problémák,
 • szív- és érrendszeri betegségek,
 • vese panaszok.

Ezek a kategóriák elég jó illusztrálják azt, hogy tulajdonképpen nem létezik olyan gyógyászat témakörébe tartozó panasz vagy probléma, amire a prevenciopatika.hu nem tud megoldást ajánlani. Ráadásul az emberek gyógyítására szolgáló termékek mellett állatgyógyászathoz kapcsolódó termékeket is be tudunk szerezni innen.

A házhoz szállítás miatt sem kell aggódnod

Összességében tehát a prevenciopatika.hu egy nagyszerű, széles kínálattal rendelkező internetes patika, ahol a járványos időszakban is gyorsan és egyszerűen, hosszadalmas sorban állás nélkül vásárolhatunk. Egyedül azzal kell számolnunk, hogy (főleg a betegséges időszakokban) a megvásárolt termékek házhoz szállítása körülbelül 2-5 nap, így fontos, hogy időben rendeljük meg a kívánt dolgokat.

A vásárlás feltételeiről és következményeiről, továbbá a házhoz szállítás módjáról és költségeiről a weboldal “Vásárlási és szállítási feltételek” címkéjére kattintva részletesen tájékozódhatunk. Innen megtudhatjuk, hogy a prevenciopatika.hu a GLS futárszolgálat segítségéve juttatja el hozzánk a megrendelt termékeket.

Ha hétköznapjainkba nem fér bele az, hogy házhoz szállíttassuk a megvásárolt gyógyászati termékeket, mert munkánk miatt nem tudjuk otthon átvenni a csomagot, akkor is rendelhetünk a prevenciopatika.hu oldalról. A teljes házhoz szállítás mellett ugyanis csomagjainkat országszerte 500 csomagpontra is kiszállíttathatjuk. (Továbbá ha szegediek vagyunk, személyesen is átvehetjük a Prevenció Patika Szegeden található üzletében.)

Ha olyan gyógyászati termékekre lenne szükséged, amelyek vény nélkül kaphatók, és már bizonyítottak nálad, viszont nincs időd kiállni a sort a patika előtt, a prevenciopatika.hu weboldal jó megoldás lehet számodra!