Autó tisztító a megoldás, ha sáros a kerékpáros

Az autó tisztán tartása sokak számára jelent rendszeres, sőt, akár napi gondot. Ez egy olyan eszköz, amiben viszonylag sok időt töltünk, így nem árt odafigyelni az állapotára. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kötelező is, néha lehet látni olyan járműveket, hogy a szeméttelep egy ötcsillagos étterem ahhoz képest, de azért azt lehet tapasztalni, hogy a nagy átlag igyekszik legalább nagyjából rendben tartani. Na de mi a helyzet akkor, ha valamilyen tevékenység, mondjuk munka vagy hobbi miatt lesz rendszeresen koszos belül az autó? Például a nagy kosszal járó foglalkozás esetén, ha nincs feltétlenül lehetőség arra, hogy átöltözz, akkor mi a helyzet? Vagy ha kénytelen vagy sárosan beülni, esetleg koszos dolgokat rakni a csomagtartóba? Ezer és egy oka lehet annak, hogy a kárpit, a műbőr vagy a műanyag felületek retkesek lesznek, és ilyenkor csak egy kiváló autó tisztító lehet a megoldás, amit bármilyen felületen lehet sikerrel alkalmazni. Csak hát tudni kell, hogy honnan érdemes beszerezni.

Egy kedves barátom rendszerint megy igen komoly hegyi kerékpáros túrákra. Néha társasággal, máskor csak úgy magában, de a lényeg a kikapcsolódás és a mozgás. Azonban gyakran kell hozzá elég sokat autóznia, hiszen a legjobb helyek máshogy nem közelíthetőek meg, hacsak nem akar a túra előtt még két napig tekerni és sátorban aludni a pusztában. Viszont a mountain bike szerelmesei nagyon jól tudják, hogy az erdő néha nagyon sáros is tud lenni, ami fokozott koszterhelést jelenthet. Egy-egy nagyobb esőzés után valóságos dagonyává változhat a terep, azonban sokakat ez nem riaszt el, pláne, ha még versenyről is szó van. A biciklisek kemények, egy kis kosz meg sár nem állhat az útjukba. Kevés dologtól lehet annyira mocskos az ember, mint amikor jó nagyot esik a sáros erdei talajon, de ha úgy vesszük, ez is a buli része.

Igen ám, csakhogy nem mindig van lehetőség az átöltözésre. Ezzel a barátommal is megesett már, hogy úgy kellett egy verseny után hazavezetnie, hogy biciklis ruhában volt. Egyéb esetben a koszos, sáros ruhát leveszi és beteszi a csomagtartóba, azonban az sem teljesen védett. Valamennyi dzsuva mindig kerül a kárpitra, ez teljességgel elkerülhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy amit a gyerekei néha művelnek a hátsó ülésen, az valami egészen kriminális. Megfelelő autó tisztító nélkül esélytelen az ilyesmit eltüntetni. Sokszor láttam, ahogy köpködve, káromkodva sikálta kefével a szövetet, hogy egy-egy szennyeződést ki tudjon szedni belőle, de rendszerint ez szélmalomharc volt, csak önmagát fárasztotta ki vele. Sokszor kérte az égieket, hogy küldjenek neki valami olyan szert, amivel egyszerűen és hatékonyan lehet autóbelsőt tisztítani, és nagyon úgy tűnik, hogy az én kezemen keresztül válaszoltak neki odafentről.

Éppen motorolajat kerestem a saját kocsimba, mert nagyon elégedetlen voltam az előzővel. Hiába nem járt még le a kifutási ideje, éreztem, hogy valami nincs rendben. A szerelőm mondta, hogy valószínűleg valami gyenge minőségű pancsolmányt sikerült beszereznem, azért harcol vele ennyire a kocsi. Mérges lettem, és úgy döntöttem, hogy idő előtt lecserélem. Ahogy nézegettem a weboldalakat, webshopokat, az olajwebshop.hu oldalára is feltévedtem, és láss csodát, rengeteg féle és fajta minőségi motorolajat kínálnak nagyszerű áron! Komolyan, olyan érzésem volt, mintha egy szakboltban bóklásznék, azzal a különbséggel, hogy itt egy kattintással tudok információt olvasni a termékekről, nem kell állandóan az eladót nyaggatnom vele. Ki is választottam magamnak egy jó kis 15W40-es olajat, de úgy gondoltam, hogy mielőtt megrendelném és kifizetném, körbenézek más dolgok után is. például autó tisztító, ha már a témánál vagyunk.

És láss csodát! Pont belefutottam az olajwebshop.hu oldalán egy nagyon pöpec Sonax autó tisztító oldatba, amivel szinte bármilyen felületről el lehet távolítani a szennyeződéseket. Igazán praktikus, pumpás kivitelben forgalmazzák, amivel jól adagolható a szer, és könnyű vele hozzáférni a szűk részekhez is. Na, gondoltam, ez kell az én barátomnak, aki annyit szenved az autója tisztán tartásával! Támadt egy olyan ötletem, hogy meglepem vele, hátha örülni fog neki. Meg is rendeltem az olajjal együtt, és így a futár egyszerre hozta ki. A szállítás zökkenőmentesen és tökéletesen ment, szinte alig telt el pár nap a rendelésem leadása és a kézhez vétel között. Ilyen egy igazán jól működő kereskedés, nem váratják hetekig az embert! És megjött a tisztító vegyszer is, amit rögtön át is vittem a nagy kerékpárosnak.

Mondanom se kell, nagyon örült neki, minden ilyen újítást, lehetőséget tárt karokkal fogad. Mondta is, hogy már nagyon el van keseredve, fogalma sincs, hogy hogyan harcolhatna tovább a foltok és a kosz ellen. De mindenképpen ki fogja próbálni, mondta, és majd beszámol az eredményről. Így is lett, már másnap csörgött a telefonom, és mikor megláttam, hogy ő az, rögtön gondoltam, hogy az ajándék jól sikerült. Igazam lett, úgy áradozott róla, mintha valami csodálatos varázsszert kapott volna tőlem. Fele akkora erőfeszítéssel tökéletesen tisztára tudta takarítani a kocsiját, állítása szerint akkor sem volt ilyen szép, mikor megvette. Örömmel hallottam mindezt, azt pedig pláne, hogy megkért, áruljam el, honnan szereztem. Elküldtem hát neki a pontos linket ehhez az autó tisztító csodaszerhez, és megírtam neki, hogy honnan rendeltem. Javasoltam neki, hogy rendeljen kapásból 2-3 flakonnal, mert amilyen tempóban használni fogja, nem biztos, hogy a webshop és a futárok bírni fogják az iramot.

Igazából utólag megbántam, hogy magamnak nem rendeltem, mert bevallom, az én kocsimra is ráfér néha a tisztítás. De sebaj, gondoltam, semmi sincs veszve. Csak annyi a dolgom, hogy felmegyek az OlajWebshop oldalára, kikeresem megint a Sonax autó tisztító szert, és én is rendelek magamnak párat belőle. Igazából eláll, enni nem kér, és ha bármikor olyasmi történik, hogy alaposan ki kell takarítani a járgányt, akkor kéznél lesz. (Ha meg elfogy, akkor kérek a barátomtól, neki úgyis mindig lesz otthon.) De nem fenyeget ez a veszély, igazából ez is tipikusan egy olyan dolog, hogy hacsak nem valami nagyon durva, büdös vagy káros dolog szennyezi össze a belső teret, akkor általában lehet egy darabig halasztgatni a takarítást. Addig legalább is mindenképpen, amíg a futár meghozza a következő adagot, az alatt a néhány nap alatt meg legalább van idő kigondolni a stratégiát, hogy hogyan és milyen sorrendben tervezem a “hadműveletet”. Igazából a nejemnek is javasolnom kéne a használatát, ha már közösen használjuk, néha akár ő is megcsinálhatná… Na, mindegy is. A lényeg, hogy a motorolajon kívül legalább tudom, hogy hol van az autó tisztító legjobb beszerzési helye az országban!