Autógumi nélkül nehezen jut le a bicikli a balcsira

A legjobb barátaimmal a biciklizés hozott és tart össze minket immár majdnem tizenöt éve. Nagyon szeretünk közösen tekerni. Legyen szó egy napos biciklis kirándulásról, vagy két hetes “teljesítménytúráról”, mi aztán mindent bevállalunk, amit két keréken lehet vagy egyenesen KELL csinálni.

Az évek során kialakítottunk egy fix bringás rutint, ami mindig állandó, ezért könnyen be lehet tervezni az éves egyéb tervek közé. Ez a rutin főként egy-két napos, általában tavasszal és ősszel tartott kirándulásokból áll, illetve egy Balaton körbe biciklizésből.

Ez utóbbit június első hetében szoktuk megejteni, a bringákat az én kisteherautómmal szállítjuk el a magyar tengerig, majd az egyik barátom nyaralójánál hagyjuk Zamárdiban, és indulhat a tekerés.

Már mind nagyon vártuk a kirándulást. Főleg azért, mert ősz óta nem igazán lehetett menni sehová, így mi se nagyon bringáztunk. Éppen ezért nagyon megijedtünk, amikor majdnem le kellett mondanunk róla. Az történt ugyanis, hogy hűséges kisteherautóm, ami ugye a balatoni bringaszállítónk, az utazás előtt egy héttel benyelt egy durrdefektet, én pedig semmi esélyt nem láttam arra, hogy meg tudom javítani. Abban viszont biztos voltam, hogy bal hátsó autógumi nélkül a bringák és az egyéb cuccok nehezen fognak lejutni a Balatonig.

Már épp azt tervezgettük, hogy hogyan juthatnánk le mondjuk vonattal, amikor megérkezett az egyik barátunk, és ajánlott egy weboldalt, ami talán meg tudja oldani a problémánkat.

A barátom ötlete a gumidiszkont.hu volt

A barátom a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi weboldalt ajánlotta. Elmesélte, hogy tavaly ő is került kellemetlen helyzetbe autógumik miatt, és ezzel a weboldallal villámgyorsan oldotta meg a cserét. Mivel autós kérdésekben abszolút adok a szavára, hazaérve azonnal rágugliztam a gumidiszkontra.

Az oldalon egy autógumikat árusító internetes boltot találhatunk. A https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi linket beírva nyári gumik közül válogathatunk, de emellett a kínálatban természetesen szerepelnek téli- és négyévszakos abroncsok is.

A gumidiszkont.hu szuperül összerakott weboldal, ami lehetővé teszi, hogy biztonságosan vásárolj autógumit otthonod kényelméből. Mégpedig nem csak abból a szempontból, hogy a forgalmazott márkákat látva bízhatsz abban, hogy valóban biztonságosan autózhatsz az innen vásárolt gumikkal. Hanem abból a szempontból is, hogy nem kell aggódnod amiatt, hogy nem megfelelő a megvásárolt gumi mérete vagy teherbíró képessége. Az oldalon ugyanis minden rendelkezésedre áll ahhoz, hogy biztos jó cipőt vegyél az autódnak.

Részletes szűrőlehetőségek a tökéletes gumiabroncs megtalálásához

Mivel nekem nyári gumira volt szükségem, így a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalon néztem szét, ahol kifejezetten nyári gumik közül válogathatunk. Ahogy említettem, ebben a webshopban mindent megkapunk, ami ahhoz kell, hogy jó autógumit válasszunk. Remek szűrő és pontosító lehetőségeket kínálnak ugyanis, amelyekkel könnyen és gyorsan elérhetjük, hogy csak olyan termékeket nézegethessünk, amelyek biztosan megfelelnek nekünk.

Természetesen lehetőségünk van megadni az aktuális autógumink oldalán olvasható, három összetevőből álló pontos paramétereket. De emellett beállíthatjuk azt is, milyen gumit keresünk (téli, nyári vagy négyévszakos), és hogy milyen autóra keresünk gumit (személyautó, terepjáró vagy kisteher), illetve ha fontos, választhatunk márkát is. Ezeken kívül pedig megadhatunk speciálisabb, az igényeinket még inkább árnyaló, pontosító adatokat is. Beírhatjuk gépjárművünk sebességi- és terhelési indexeit, fogyasztási adatait, illetve bejelölhetjük, hogy legyen-e a gumiban erősített kivitel vagy defekttűrő rendszer.

Illetve kipipálhatunk egy olyan rubrikát is, hogy “Legalább 4 elérhető”, ami leginkább ugye akkor lehet hasznos, ha nem csak a pótkereket szeretnénk lecserélni, hanem teljes garnitúrára vadászunk.

A keresési paramétereket egyébként a keresés lefuttatása után a képernyő bal oldalán tovább árnyalhatjuk, vagy akár meg is változtathatjuk. Ezen kívül rendezhetjük is a találatokat márka, méret, a webáruház készletének nagysága, illetve a termékek ára szerint összeállított különböző (pl. növekvő vagy csökkenő) sorrendekbe is.

Akkor sem kell aggódnod, ha nem érzed magad profinak

Ha a gumidiszkont.hu-n vásárolsz, nem kell tartanod attól sem, ha nem érzed elég profinak, vagy járatosnak a témában ahhoz, hogy megfelelően tudd használni a szűrőket, és tényleg azt vedd, amit szeretnél.

Ha elhagyod a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi aloldalt, és a főoldalra navigálsz, megnyugodhatsz, hogy itt nem kell profinak lenned. Az oldalon körülnézve ugyanis minden ahhoz szükséges infót megtalálhatsz, ami az adatok helyes kitöltéséhez kell. Elolvashatod, hogy pontosan mire vonatkoznak a gumiabroncs oldalán látható jelölések. Megtudhatod, átlagosan mekkorák a sebesség- és terhelésindexek. Kiderítheted, pontosan hogyan is állnak össze a gumi méretek.

Emellett pedig hasznos tanácsokkal gazdagodhatsz a gumik tartósságának fenntartásához. Megismerheted egy gumiabroncs általános használati utasítását, és a javításra vonatkozó tudnivalókat.

Továbbá elmerülhetsz az oldal gyakori kérdései között is. Bár ezek nem a gumiabroncsokhoz, hanem az áruházban való vásárláshoz kapcsolódnak, ugyanakkor fontos információkat rejtenek. Itt olvashatjuk el például, hogy árulnak-e használt gumit, beszámítják-e a régi abroncsokat, garanciálisak-e a termékek, és még rengeteg fontos, a vásárláshoz esetleg szükséges információt.

Házhoz szállítás és személyes átvétel

Mivel a gumidiszkont.hu webáruház, természetesen van házhozszállítási-szolgáltatásuk is. Ennek díja abroncsonként értendő, ugyanakkor kedvező, főleg akkor, ha nincs kedved autógumiért rohangálni. (Vagy éppen nem vagy rá képes, mert defektet kapott a kocsi.) Ráadásul a szállítás időtartama is igazán remek, ugyanis a 12 óráig (tehát délig) leadott rendeléseket 1, a déli tizenkét óra után érkező megrendeléseket 2 nap alatt szállítják ki. (Bár jelzik, hogy amikor szezonja van a gumicserének, nyilvánvalóan megnövekedik a forgalom, és ez hosszabbá teheti a szállítási időt is.) Az is nagyon szimpatikussá teszi őket, hogy mi jelölhetjük meg a szállítás időpontját, így nem kell azon idegeskedni, otthon leszünk-e amikor jön a futár.

Természetesen aki ilyen fontos dolgokat nem szeretne online, látatlanban megvásárolni, az a házhoz szállítás helyett személyes átvételt is választhat. Ebben az esetben a vásárlási folyamat során elérhető listából kell kiválasztani a hozzánk legközelebb eső telephelyet, ahová elmehetünk az abroncsokért.

A vásárlási, szállítási, adatvédelmi stb. dolgokkal kapcsolatos infókat az oldalon szintén részletesen elolvashatjuk az “Általános információk” lehetőségre kattintva. Itt végképp meggyőződhetünk arról, hogy biztonságos, valóban hozzáértő kezek között vagyunk.

További ismeretek autógumi témában: a gumidiszkont.hu-n blog is van

Miután befejeztem a nézelődést a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalon, és kiválasztottam azt a darabot, amit holnap nagy valószínűséggel megveszek, kíváncsiságból ráklikkeltem a menüsáv “BLOG” címkéjére.

Ez – nyilvánvalóan – egy blogot takar, ahol az oldal és a webáruház profiljával összhangban autógumi és felni témájú írásokat olvashatunk.

A posztok között találhatunk olyat, ami inkább csak amolyan érdekesség. Ilyen például az a bejegyzés, ami azt foglalja össze, milyen hatással volt a normálisnak abszolút nem nevezhető 2020-as év a gumiabroncs-piacra.

De találhatunk számos olyan cikket is, ami olyan információkat oszt meg az érdeklődőkkel, amiket ritkán hallani, pedig nagyon fontos lenne tudnia miden autósnak. Én megtudtam például, hogy mi okozhatja a gumiabroncsok szabálytalan kopását. Elmerültem a felnikkel kapcsolatos fontos információkban, amiket tényleg soha nem hallottam még korábban. Illetve megtudtam, milyen paraméterekre kell figyelni felnivásárláskor, valamint a gyári vagy a nem gyári felni éri-e meg jobban.

A gumidiszkont.hu-n tehát vehetünk autógumit, és rengeteg fontos információt is megtudhatunk az autók kerekével kapcsolatban. Ajánlom mindenkinek, aki autózik, akkor is, ha épp nincs szüksége abroncsra. Ne feledd tehát! Ha nyári gumit vennél, akkor: https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi, de amúgy is érdemes körülnézni az oldalon.