Az autóknál bizony a futómű javítás is szükséges időnként

Imádok biciklizni. Ez egy olyan sport, ami egyrészről kikapcsol, másrészről karban tart, harmadrészről univerzális. Univerzálisnak tartom, mert tudom csinálni jó időben odakinn, amikor gyönyörű a természet és tudok közben nézelődni. De tudom csinálni odabenn is, mikor kevésbé kellemes az idő odakinn és inkább csak felteszem a kerekeket egy görgőre. Aztán tudom csinálni úgy is, hogy ne csak móka legyen, hanem munkába jutáshoz használt eszköz is. Szóval tényleg mindenhez jó és közben a szerviz költségei alacsonyan tudnak maradni, ha rendszeresen karban tartjuk. Ezzel szemben egy autó esetében egy bizonyos kor felett azért tudnak extrém költségek alakulni és előfordulhat olyan szerviz költség, ami egy kicsit jobban odavág. Akár egy futómű javítás, akár bármilyen motorhiba javítása komoly kiadást jelenthet. De mindezekre fel lehet készülni, ha a megfelelő szolgáltatót választjuk.

A Méta Autószerviz abban segíti az őket választó megrendelőket, hogy az összes felmerülő költséget és árat feltüntetik a webolalukon, tehát már azelőtt meg lehet saccolni a költségeket, mielőtt még bárhová is elvinnénk az autót. Ez nagyon megkönnyíti azt a döntést, hogy akarunk-e egy adott javítás akkor épp,, vagy sokkal inkább be tudunk-e vállalni anyagilag (mert akarni nyilván akarjuk).

Egy konkrét példán végignézve a Méta Autószerviz oldalán ott van a futómű javításról egy részletes leírás. Egyrészt arra vonatkozólag, hogy ez milyen jellegű munkálatokat takarhat, hogy mikor és milyen rendszerességgel merül fel erre vonatkozó igény, vagy szükséglet. Másrészt, hogy milyen típusú munkák tartozhatnak ide. Emellett olyan hasznos okosságokat is megosztanak, mint mondjuk hogy azokat az alkatrészeket, amikből eleve kettő van, tehát párosan vannak jelen az autóban, azokat mindig együtt kell kicserélni. Ez azokra az esetekre is igaz, amikor csak az egyik romlik el egy adott alkatrészből.

Ennek a szükségességére egy nagyon egyszerű példát hoztak fel a Méta honlapon, mégpedig azt, hogy amikor az embernek rossz az egyik lába, akkor automatikusan ráhárul a plusz terhelés arra, amelyik nem fáj. Éppen ezért rögtön el is indul az a folyamat, amiben a jó is károsodik. Ugyanez az elv érvényes az autó alkatrészek esetén is. Ha valami elromlik, akkor az ő feladatát is átveszi az az elem, amelyik még jól funkcionál, de ez hosszabb távon azt okozza, hogy az is elromllik. Ez az oka annak, hogy párban kell kicserélni az alkatrészeket.

A futómű javítás egyébként részletesen listázva van – már az árakat illetően. Egyrészt, kategóriák vannak meghatározva, amelyekbe beleesnek különböző javítási formák. Ezekből vannak elülső és hátsó futómű javítási munkálatok, de mindegyik egységesen 14 990 forintba, illetve a kettes kategóriába 18 000 forintba kerül. Ezen kívül még számos tétel van felsorolva és ismertetve ebben a listában, mint mondjuk a stabilizátor csere, vagy mondjuk a lengőkar vagy támasztó gömbfej csere. De mindezeket meg tudjátok nézni magatok is, ha van kedvetek hozzá és esetleg szükségetek lenne rá.

A Méta Autószerviz honlapján megtalálhattok minden szükséges információt minden további szolgáltatásról a futómű javítás mellett. Keressétek őket bizalommal, hiszen mindent megosztanak a megrendelőkkel már a honlapjukon is.