Harc a stressz ellen a fejmasszázs jótékony hatásaival

Mivel ülőmunkát végzek, és ezzel telik el a napjaim nagy része, igyekszem munka után valamit sportolni, hogy ellensúlyozzam az egész napos görnyedést. Amióta ezt rendszeresen csinálom, sokkal jobb a nyak- és hátfájásom, de azért nem az igazi. Nyilván az lenne a tökéletes, ha nem olyan helyen dolgoznék, ahol tényleg egész nap csak ülni kell, hanem végeznék valamilyen fizikai aktivitást is, de sajnos nincs igazán választási lehetőségem. Ezt ellensúlyozandó a sport mellett igyekszem rendszeres időközönként elmenni masszázsra is, mert utána nagyon sokáig sokkal jobban érzem magam.

Egy barátom ajánlásának köszönhetően találtam rá a karmathaimasszazs.hu oldalára, ahol különféle masszázsfajták közül lehet válogatni. Sok mindent kipróbáltam már, és mindegyik nagyon jó hatással volt rám. Volt egy azonban, aminek még nem éreztem szükségét eddig, azonban az utóbbi időben stresszesebb voltam az áltagnál, így gondoltam, jó megoldás lehet, ez pedig a fej masszíroztatása volt. A fejmasszázs jótékony hatásai vitathatatlanok, és úgy voltam vele, hogy az egészségem érdekében magam is kipróbálom.

A weboldalukon számos információt lehet olvasni a fejmasszázsról. Többek között azt, hogy a fej megfelelően végzett masszírozása csökkenti a stressz szintjét, de a szorongást és a depressziót is, valamint enyhítheti a fejfájás és a migrén kellemetlenségeit. Mivel a mindennapos számítógép használat nagyon megerőlteti a szemeket, ezért arra is ajánlott a fejmasszázs, mert ellensúlyozza annak a káros hatásait. De a fejmasszázs javítja a kreativitást és az emlékezőképességet is, ami nekem nagyon jól jött, mert kreatív munkakörben dolgozom. Ott aztán mindig topon kell lennie az embernek, mert ha kimerülnek a kreatív energiájának tartalékai, az akár a munkájába is kerülhet. Emellett még az a jótékony hatás sem elhanyagolandó, hogy a masszázs hatására az embernek jobb lesz a kedve is, mert a szervezet több endorfint fog termelni.

Az is olvasható a karmathaimasszazs.hu oldalán, hogy amíg korábban az emberek főként fizikai munkát végeztek, úgy mára ez az arány megfordult. Ma főként a szellemi munkavégzés a gyakori, ami új kihívásokat hozott magával. Többek között megnövekedett az emberek stressz szintje, amire oda kell figyelni mindenkinek az egészsége érdekében. A fej masszírozása jó lehet azoknak is, akik alvászavarokkal küzdenek, valamint akkor is érdemes kipróbálni, ha esetleg hajlamosak vagyunk a szorongásra vagy a depresszióra. De azt is megtudtam, hogy bár a szolgáltatás neve fejmasszázs, nem csak a fej masszírozása történik meg, hanem átdolgozásra kerülnek a hátizmok is. Ezért lehet ez nagyon jó ülőmunkát végzőknek, valamint sportolóknak is.

Ha az ember lejjebb görget a karmathaimasszazs.hu oldalán, akkor találni egy fog egy olyan rovatot, ahol a vendégek körében gyakran előforduló kérdések vannak összegyűjtve, majd megválaszolva. Így eloszlatnak egy csomó olyan kételyt, ami az emberben esetleg felmerülne azzal kapcsolatban, hogy igénybe vegye-e az általuk nyújtott szolgáltatást vagy sem. Van ennél a cégnél ajándékutalvány vásárlási lehetőség is, aminek én nagyon megörültem. Mindig is jobban előnyben részesítettem azokat az ajándékokat, amik élményt adnak, nem pedig tárgyak. Szerintem ezek az utalványok sokkal személyesebbek, mert például ha én kapnék ilyen masszázsutalványt valakitől, akkor nagyon örülnék neki, hiszen figyel rám annyira, hogy tudja, hátfájástól szenvedek. Erre pedig megoldás lehet a masszírozás is. Mivel a férjem hasonló problémákkal küzd, mint én, így arra gondoltam, hogy veszek neki egy ilyen utalványt a születésnapjára, magától úgyis sajnálja ezeket a szolgáltatásokat. Biztos vagyok benne, hogy neki is hasonlóan jó tapasztalatai lesznek, mint nekem.