Majdnem ugrott a biciklis túránk a gáz miatt

Minden évben szervezünk egy nagy biciklitúrát a barátaimmal, aminek mindig az a vége, hogy a nyaralónkban kötünk ki, ahol a túra után sütögetünk egy kicsit, tüzet rakunk, nagyokat beszélgetünk és hasonlók. Ez már egy több éves hagyomány és mindenki nagyon ragaszkodik hozzá, úgyhogy ez olyan, hogy kb. a világnak kellene összedőlnie ahhoz, hogy kihagyjuk.

Előtte persze nekem van egy csomó teendőm: rendet kell tennem, és kitakarítanom a nyaralót. Mivel életvitelszerűen nem ott élünk, így ezt muszáj megtenni. Általában egy teljes napot, de szó szerint reggeltől-estig takarítani szoktam, mosni is kell, bevásárolni, szóval mindent. De megéri, mert mindig nagyon jól szoktak sikerülni ezek a kis összejövetelek. Legutóbb viszont észrevettem, hogy nem megy a fűtés. Ami baj, mert tavasszal azért még tud igencsak hideg lenni éjszaka.

Fel is csaptam a netet, hogy megnézzem, milyen lehetőségek vannak a gázszerelésre Budapesten – igen, a nyaralónk Budapest vonzáskörzetében van -, és hogy keressek egy jó szakembert. Nem kellett sokáig kutakodnom, elég hamar rátaláltam a vizgazfutesszerelo24.hu oldalára. Már a név is igencsak beszédes, így ahogy megláttam, egyből rákattintottam, hiszen gázszereléssel, fűtésszereléssel és vízszereléssel is foglalkoznak. Azt nem tudtam elsőre, hogy a 24 mit jelent, de az oldalról ezt is megtudtam: a nap 24 órájában bátran lehet őket hívni! Igaz, nekem nem volt olyan sürgős a dolog, de elmentettem egyből az oldalt, hiszen ha például éjszaka kezd el folyni a víz, például a mosógépből, az komoly károkat okozhat a lakásban, amit csak egy szerelő tud megakadályozni. De a 24 órás szolgálatuk nem csak azt jelenti, hogy hívhatod őket éjszaka is, aztán egyszer majd kimennek hozzád, de nem ám! Képzeljétek: már 1 órán belül is ki tudnak menni, ha azonnali, S.O.S segítségre lenne szükséged! És ami a legjobb, hogy nem kérnek el csilliárdokat ezért, tehát nincs borsos felár sem. Ilyennel én még soha nem találkoztam!

Ami még nagyon szimpatikussá tette nekem őket, az az, hogy már nagyon régóta a szakmában vannak, így teljesen biztos lehet benne bárki, hogy nem kontármunkát végeznek, hanem valóban szakértők fogják megoldani a problémát, legyen az akár a mosógép vagy a gáztűzhely környékén. Szóval a “gázszerelés budapest” alapú kutakodásom jól sikerült.

Fel is hívtam őket, egy nagyon segítőkész úr vette fel a telefont, és alaposan kikérdezett a problémával kapcsolatban. Ezen is nagyon meglepődtem, mert a korábbi tapasztalataim teljesen mások voltak. Itt nem csak azt kérdezték meg, hogy mi a gond, hanem részletekbe is belementünk kicsit – már amennyire tudtam. Sőt, nem dobálóztak ilyen hihetetlen szakszavakkal sem, teljesen érthető volt minden kérdése. Mivel nekem nem volt sürgős a dolog, így megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor jönnek ki hozzám.

És még mielőtt elfelejteném: megsúgom, hogy gázszerelést nem csak Budapesten belül vállalnak, hanem Pest megye több településén is. A honlapjukon ez is fel van sorolva tételesen, szóval, akkor is hívhatod őket, ha éppen Szentendrén, vagy Biatorbágyon lenne szükséged “sürgős beavatkozásra”, ugyanis ide is ki tudnak érni egy órán belül. De azért előtte mindenképpen érdemes átnézni ezt a listát.

Na de a lényegről még nem is beszéltem: a megbeszélt időben, pontosan megérkezett a szakember, aki szuper gyorsan meg is oldotta a problémát. Valamit csak ki kellett cserélni a konvektorban, de felkészült volt, mert volt is nála alkatrész hozzá. Na ez a nem semmi!

A végén újra nagyon meglepődtem, ugyanis adott számlát. Ráadásul olyat, amit a biztosító is elfogad. Igaz, nem volt akkora tétel, és olyan probléma, hogy emiatt a biztosítóhoz forduljak, de ez is egy óriási előnyük! Már alapból az, hogy maguktól adnak számlát, és nem kell érte könyörögni, vagy balhézni.

Összességében én nagyon elégedett voltam mindennel, amit ez a cég nyújtott, úgyhogy tuti, hogy őket fogom hívni legközelebb is, ha bármi van, hiszen megmentették a biciklitúránkat!